IBM PureFlex - alt det bedste i én boks styret fra ét sted

27. september 2012

På IBM Smarter Business 2012 i sidste uge havde jeg store ambitioner om at blive endnu klogere på IBM's nye Pure-platform. Nu nåede jeg så desværre kun ind at se Ateas præsentation af PureFlex, og den gennemgik da også, ud fra IBM's marketingmateriale, de mange fordele og besparelser, man kan opnå med PureFlex. For eksempel var der nogle gode pointer om, hvordan it-organisationer kunne bruge tiden bedre, hvis infrastrukturen var automatiseret, og om hvordan selvprovisionering og auto-tiering sparer meget tid i den daglige drift af infrastrukturen.  

Ateas håb, da de gik ind i projektet, var, at ”der ikke var tale om bare endnu en cloud, men at det var noget, der virkede”. Til det vil jeg da lige som sidebemærkning anføre, at der faktisk er flere cloud offerings, der virker. PureSystem er bare ikke en cloud offering – det er en bragende god motor til en private cloud.

Overordnet set kom præsentationen fint rundt om de ting, IBM også går ud med omkring PureFlex, men jeg synes dog helt den savnede fokus på det, der efter min mening er den største fordel ved PureFlex: At den gør det væsentligt nemmere for en it-organisation at arbejde sammen, når LAN, SAN, servere og storage bliver orkestreret og administreret fra ét og samme interface.

Som it-chef slipper du med Pure for at skulle have både netværksspecialister, storage-specialister og serverspecialister på banen, hver gang du skal oprette en eller flere servere med en given applikation på, for det hele klares fra ét interface, og i mange tilfælde kan du endda hente en opskrift på, hvordan en given applikation kører bedst fra IBM.

Jeg tøver ikke med at kalde Pure for it-chefens nye bedste ven – vel at mærke hvis man er den slags it-chef, der hellere vil hjælpe resten af huset med at udnytte virksomhedens systemer maksimalt og på nye måder i stedet for at rode rundt i et væk med detaljerne i den daglige drift. For i dag arbejder it-afdelingen fra mange forskellige administrative konsoller og deler viden lige så mange steder. Med IBM PureFlex får alle i it-afdelingen samme udgangspunkt for kommunikationen og kommer til at tale ét fælles sprog. For godt til at være sandt? Kun hvis man ikke er progressiv nok til at tage idéen til sig.

Hvis du har brug for et lynoverblik over, hvad PureSystems, PureApplications, PureFlex, Flex og Patterns of Expertise er for nogle størrelser, finder du det her.

Skriv en kommentar