Smagsprøver forud for VMworld i Barcelona

10. oktober 2013 - af Steffen Christensen, it-specialist hos Komplex it

VMwares årlige konference, VMworld Europe, står for døren, og hos Komplex it sender vi i år to af vores dygtigste VMware-konsulenter af sted til Barcelona. Hvis du også er i Barcelona i næste uge, er du mere end velkommen til at kontakte os til en virtualiseringssnak.

Da den amerikanske udgave af konferencen allerede er løbet af stablen, ved vi lidt om de nyheder, der bliver præsenteret. Jeg har lavet en lille appetitvækker med en top 3 over de emner, vi kommer til at høre mere om i Barcelona.

VMware vSphere 5.5

Den nye version af vSphere kom altså til at hede 5.5, og på den måde holder VMware fast i traditionen med at være inkonsekvente med nummereringen af deres hypervisor. Hvis man kigger tilbage, hed de forrige versioner 3, derefter 3.5 så 4 og 4.1 herefter 5 og 5.1 og altså nu 5.5 – dermed er det også første gang, man har tre udgivelser under samme major release.
 
Vi har længe været begrænset af max-størrelsen på VMDK-filer på 2 TB; den grænse er nu blevet flyttet til 62 TB, hvilket sikkert er en stor hjælp for de fleste. Max-størrelsen for virtuelle RDM’s er også løftet til 62 TB.
 
En af de mere interessante ting, vi får med i version 5.5, er vSphere App HA. Som navnet indikerer, er der tale om HA for applikationer. Vi har tidligere haft ”virtual machine monitoring”, som blandt andet via heartbeats fra VM Tools kunne ”føle” sig frem til, om en VM var i live. vSphere App HA bruger VMwares vFabric Hyperic til at overvåge en given applikation og kan så via policies forsøge at genstarte services eller hele den aktuelle VM, trigge vCenter-alarmer eller sende en e-mail, alt efter ønske. Lige nu har vi blandt andet set indbyggede policies til MS SQL 2008 og IIS 7.

Big Data Extensions samt iSCSI og FCoE support til Microsoft Cluster Service er også værd at fremhæve i den sammenhæng. Men læs selv mere her.

VMware NSX

Hvad siger du til at kunne konfigurere og installere et multi-tier-netværk, lige så nemt og hurtigt som du i dag konfigurer en virtuel maskine? Jeps, VMware mener selv, at NSX kommer til at gøre for netværk, hvad ESX har gjort for servere. Med NSX flytter man al den besværlige konfiguration af ACL’s, routere, firewalls m.m. op i det virtuelle software-lag og bruger blot det fysiske net som et IP backplane. Hvis du sidder i en virksomhed, hvor I konstant opretter og vedligeholder en kompleks netværksinfrastruktur, skal du helt sikkert kigge mere på NSX.
 
Hvis du stadig ikke helt har købt ideen, så se her.

VMware Virtual SAN (VSAN)

VMwares Virtual SAN er lige nu en beta-version, men den er helt sikkert en af de kommende store ting – næst efter netværk. Med VSAN kan du samle traditionelt direct-attached storage til et clustret datastore, hvorfra du kan køre virksomhedens virtuelle maskiner. VSAN er fuldt ud kompatibelt med vSphere og vCenter og med funktioner som HA, DRS og vMotion. VSAN er designet til at bruge SSD som read-cache og write-buffer, og det kan på dramatisk vis øge performance på dine virtuelle maskiner. Interessant!

Det var smagsprøven. Håber vi ses i Barcelona!

Skriv en kommentar