SmartCloud Management til PCTY 2013

04. juni 2013

Flemming Lindbaum
Flemming LindbaumService Delivery Manager

I sidste uge deltog jeg på Pulse Comes To You 2013 i København. Jeg var primært til sessioner om SmartCloud Management - herunder SmartCloud Monitoring og SmartCloud Provisioning.

Her får I lige højdepunkterne:

I stedet for ITM v6.3 hedder pakken nu IBM Smartcloud Monitoring 7.2 og indeholder ITM 6.3, dashboards og Tivoli Common Reporting (med Cognos-motor). Der er sket lidt i forhold til ITM. Der er for eksempel kommet nye dashboards. De virker mere moderne og ligner den GUI, I sikkert kender fra nyere storage-produkter.

I forhold til provisioning er der to nye produkter: SmartCloud Provisioning, som primært er beregnet til private clouds hos virksomheder, der har behov for mange oprettelser/nedlæggelser af virtuelle servere. SmartCloud Provisioning understøtter p.t. KVM, Xen, VMware, Microsoft Hyper-V, IBM PowerVM og IBM z/VM.

Det andet produkt er SmartCloud Orchestrator. Det minder lidt om SmartCloud Provisioning, men det er bygget på en anden platform (OpenStack) og vil formodentlig blive den fremtidige platform. SmartCloud Orchestrator arbejder rigtig godt sammen med andre SmartCloud-applikationer, såsom SmartCloud ControlDesk, SmartCloud Monitoring og SmartCloud CostManagement. Det bliver spændende at følge udviklingen.

Skriv en kommentar