Så er den her: IBM Power-platform til SAP HANA

07. maj 2015 - af Jan Kristian Nielsen, Technical Advocate, IBM Power System

Den 6. maj annoncerede IBM og SAP at de ville øge deres eksisterende teknologipartnerskab med et nyt sæt integrerede Power Systems-løsninger designet til at hjælpe kunder behandle datamængder ved høj hastighed i både transaktions- og analytisk arbejdsbyrder.

IBM har testet systemerne med kunder i en ramp-up periode sidste år og nu kommer de med en serie af Power Systems Solution Editions til SAP HANA-platformen.

De nye løsninger gør det muligt at køre SAP HANA med den nyeste generation POWER8-systemer, så kunderne hurtigt kan implementere teknologien på en serverplatform bygget til at håndtere den slags dataudfordringer virksomheder står overfor i dag.

IBM Power Systems-arkitektur er unikt egnet til at give hurtigere adgang til forretningskritiske data lagret med in-memory databaseteknologier. De nye IBM Power System Solution Editions til SAP HANA er skræddersyet til at levere enterprise-class kapacitet, performance samt høj tilgængelighed som kunderne forventer.

Fordelen ved SAP HANA på IBM Power er det leveres som en scale up løsning, det gør at kunder nemt kan vokse i løsningen i takt med at implementere deres HANA, men ikke mindst også kan køre den evt. nuværende SAP installation i en og samme boks.

Læs IBM's pressemeddelelse om SAP HANA på IBM Power.

Flemming Gulager Danielsen, it-specialist hos Komplex it - 07.05.2015

Virksomheder der i dag overvejer at bruge en SAP platform, kan med ro i sindet investere i den bedste platform til at afvikle deres SAP systemer på og manage det hele via SAP LVM og desuden får de unikke muligheder for at optimere deres forretningsprocesser, hvor de mindre kritiske processer med fordel kan køre med DB2 10.5 Blue og de mest kritiske
processer i SAP HANA.

For virksomheder der i dag kører traditionelle SAP systemer, kan de vide sig sikre på, at de kan forsætte med at bruge den platform, de er tryg ved. Vi skal huske at nedetid på SAP systemer ikke er påskønnet og derfor fjerner IBM og SAP her den usikkerhed, der kan være I at skulle introducere en Intel platform til SAP HANA og samtidigt sikre skaleringsmulighederne ift. en Intel platform.

De eksisterende SAP HANA-kunder får mulighed for at afprøve om de kan udnytte de ekstra ressourcer og øge deres konkurrenceevne ved at køre deres HANA systemer på Power, og her vil jeg fremhæve IBM’s Try & Buy-program hvor man kan prøve en Power server af i op til 60 dage, uden krav om køb, så kan de se, om det vil forbedre deres performance og i forbindelse med HANA er det typisk lig med en øget konkurrenceevne.

Skriv en kommentar