VMworld 2016 - highlights og takeaways

25. oktober 2016

Johan Bluhme
Johan Bluhme AntonsenDriftskonsulent

På dette års VMworld i Barcelona var Komplex it's it-specialist Johan Bluhme til stede. Læs her om hans highlights og takeaways.

Hvad var de mest spændende sessions i deltog på?
'
General session' mandag og tirsdag var rigtig gode til at give et samlet overblik over VMwares fremtidige strategi, og hvilke produkter, der fremover kommer til at præge markedet.

De nye funktioner med NSX, vSAN samt hvordan det gøres lettere at overgå og integrere til cloud.

'Whats new vsphere 6.5' var interresant, da denne gav et godt overblik over nye funktioner, som kommer til at være tilgængelige for alle kunder og ikke kun, dem der skal til at køre i clouden. Det har jeg skrevet en blog om.

Hvilke announcements var særligt relevante for jer?
I et driftperspektiv var de updates med vsphere 6.5 specielt relevante, fordi de generelt giver en masse funktioner, som vi har haft behov for til drift og vedligeholdelse af kundernes/egne systemer.

Muligheden for øget sikkerhed i form af kryptering af vMotion-trafik og virtuelle harddiske, samt bedre og detaljeret audit logning er særdeles brugbart.

Hvilke emner er I blevet mere nysgerrige på at dykke ned i efter at have deltaget på konferencen?
vSAN og NSX er begge to meget interessante emner.

NSX især grundet den ekstra sikkerhed imellem VM’s, der er mulighed for at opsætte, men også den funktionalitet teknologien medfører til at oprettet cross cloud connections.

vSAN er spændende, da man ikke længere har behov for den traditionelle storage opdeling, men i stedet kan benytte storage direkte i hosts.

Det er interessant at se på, hvad prisen (inkl. licens osv.) er på vSAN vs. prisen på traditionel storage.

Hvad er fx forskellen i performance i forskellige konfigurationer (all flash/alm disk) holdt op imod traditionelle storage systemer?

Hvad koster det at udvide?
Hvis alle diskpladser er brugt i hosts, skal der tilføjes en ekstra server – men hvis ikke, der er behov for ekstra ram og CPU-kapacitet, er det jo ikke sikkert, det er så smart?

Vi beklager. Der er lukket for tilgang af nye kommentarer.
Hvis du har spørgsmål eller kommentarer er du velkommen til at kontakte os direkte.